Carbon Storage

De technologie

In een verdere ontwikkeling van een Japanse technologie worden koolstofadditieven gebruikt voor de negatieve elektrode in de LC + -batterij, die een aanzienlijk lagere sulfatering en daarmee veruit het beste aantal cycli voor loodbatterijen garandeert: bij 70% ontladingsdiepte.

Er worden 3000 cycli bereikt, bij een ontladingsdiepte van 50% boven 4500. Dit soort batterijen wordt in Japan al ongeveer 15 jaar gebruikt, zodat er gedurende de gehele levenscyclus uitgebreide ervaring is. Om deze reden worden koolstofbatterijen momenteel gebruikt in militaire installaties en in transport.

De voordelen

De koolstofbatterij is niet alleen veel goedkoper dan lithiumbatterijen, maar ook voor 97% recyclebaar met verkoopwinst. In tegenstelling tot lithiumbatterijen, geen gevaarlijk goed. Bovendien zijn voor transport, opslag en gebruik geen speciale voorzorgsmaatregelen of verzekeringen vereist. De technologie van de LC + -serie is langer bekend en getest dan welke lithiumbatterij dan ook ter wereld. Hierdoor zijn  de eigenschappen al betrouwbaar bewezen. In termen van UPS-ontlaadcapaciteit (tot C3) overtreft de koolstofbatterij ver de lithiumtechnologie (tot C 0,7), waardoor het ideaal is voor gebruik in noodstroomvoorziening: als er veel energie nodig is, kan deze worden opgeroepen bij elk moment. Bovendien heeft de koolstofbatterij geen Battery Management System (BMS) nodig, waardoor de potentiële bron van gevaar "batterijelektronica" wordt geëlimineerd.

De nadelen

De koolstofbatterij is iets groter en zwaarder dan lithiumbatterijen, waarmee rekening moet worden gehouden tijdens transport en installatie.

De LC + serie zet nieuwe maatstaven op het gebied van levensduur en duurzaamheid. Deze Japanse ontwikkeling is het high-end product in het huidige assortiment.

CYCLI

LC + 2V500 LC + 2V1000

ACCU

LC + 24
LC + 48

ENERGIEPAKKET

Met behulp van de LC + 2-Volt-Blocks is het mogelijk om Energy packs van 24kWh en 48kWh te creëren met een modulair ontwerp dat een gemakkelijke installatie ondersteunt.

CYCLI

Carbon Storage

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x